Judo voor volwassenen

Aankomend judotalent of juist een judoka veteraan?

Junioren en volwassenen zijn op alle niveau’s welkom! Je bent nooit te oud voor Judo! Judo is uitstekend geschikt voor jeugd tot senioren. Judo is een sport waarbij respect en sportiviteit hoog in het vaandel staan. De lessen worden dan ook gekenmerkt door een goede structuur en strakke begeleiding. Tijdens de lessen bouwen we aan een goede basis van Judo-technieken. De lessen zijn goed te volgen. Iedereen kan dus op zijn eigen niveau eraan mee doen.

Na een warming up, kan de les met technieken volgen. Het oefenen van randori (wedstrijd-vorm) is een uitstekende manier om datgene wat je hebt geleerd in de les ook toe te passen. Daarbij kun je je greep, het inzetten van een worp, de timing, het doorzetten en de schijnbewegingen goed oefenen. Het is net een potje schaken met je lichaam.

In aanvulling op de reguliere training kunnen junioren en volwassenen ook extra trainen voor kata en examens, waarbij diverse kata intensief worden behandeld en beoefend en gericht wordt toegewerkt naar de dan-examens (zie het kopje "judo examen eisen").

Voor een demonstratie video van Karel Gietelink, zie: https://www.youtube.com/watch?v=dJAYZl1C6pI

Foto's van de westfriese competitie en demonstratie filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=CH2wqldtX_s&t=7s